A biciklik és virágok faluja: Tázlár
2017. május 07. írta: Gyetván Csaba

A biciklik és virágok faluja: Tázlár

Ha kiírnának egy versenyt az Alföld legszínesebb faluja címért, Tázlár biztos az esélyesek között lenne és a huszonkét színes bicikli-virágosláda még nem is minden.

2016-04-23_18_38_57.jpg

Tázlár Bács-Kiskun megyében található, a Szegedet Soltvadkerttel összekötő 54-es számú úton, a falut 1712 ember lakja.

 

Jó bringák

Noha a Wikipédia szerint országosan ismert a helyi citerazenekar és a Rozmaring asszonykórus, engem mégis a színes bringák miatt kezdett érdekleni a falu. Áthaladva ugyanis Tázláron már többször megakadt a szemem a bicikliken, végül egyszer meg is álltam, hogy csináljak pár fotót.

img_6919.JPG

Biztos voltam benne, hogy van egy helyi bringaműhely, vagy legalább egy Tázlárról elszármazott "híres bringás" a sztori mögött, de ahogy szóba elegyedtem a helyiekkel, kiderült: nincs szó ilyesmiről. 

A falu "elbringásítása" a polgármester feleségének az ötlete volt, aki szerette volna valahogy aktivizálni-összekovácsolni a közösséget és egyben feldobni a falu utcáit.

img_6949.JPG

Mivel központi büdzsé nem volt rá, mindenki hozott, amit tudott: régi bringát, festéket vagy épp virágot. A "projekt" egyébként téliesített: októberben árvácskára cserélik a muskátlikat. 

fullsizerender_7.jpg

A falu érezhetően magáénak érzi a színes arculatot: egy bringát sem kellett még pótolni mondjuk lopás miatt. Ráadásul a részletekre is ügyelnek: a játszótérre például gyerekbringák kerültek. 

fullsizerender_6.jpg

Aki pedig azt hiszi, a tázláriak képzelőereje megállt a bringáknál, az nagyon téved. Autógumikból például  dizájnos "kávéscsészéket" készítettek az út mellé.

img_6951.JPG

Ezek után pedig egyáltalán nem meglepő, hogy a helyi kocsmáros is kreatív módon invitálja a vendéget:)

img_6994.JPG

Aki nem tudott betelni a tázlári virágos bringákkal, annak itt van lezárásképp még néhány kép:)

/Ha tetszett a poszt, további utazási tippekért kövess a facebookon és az instagramon is./

img_6962.JPG

img_6972.JPG

img_6976.JPG

img_6941.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://turista-szalami.blog.hu/api/trackback/id/tr2812479745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása