Beszélő madár, doromboló hiúz - kirándulás a Budakeszi Vadasparkba
2017. április 29. írta: Gyetván Csaba

Beszélő madár, doromboló hiúz - kirándulás a Budakeszi Vadasparkba

A Budakeszi Vadasparkot 1979-ben, a Nemzetközi Gyermekév alkalmából nyitották meg. Jelenleg a Pilis Parkerdő Zrt. és a Duna–Ipoly Nemzeti Park közös üzemeltetésében működik.

Ettől vadaspark egy állatkert

Természetes közegükben nézhetők meg az állatok, hatalmas a terület és közel van Budapesthez - ezeket szokás elsősorban hangsúlyozni a Budakeszi Vadasparkról, nekem viszont az is nagyon szimpatikus, hogy megmaradt eredeti küldetésénél, azaz a régió őshonos állatainak a bemutatásánál. Ezt szerintem azért kell külön kiemelni, mert a mai "attrakcióéhes közönség" majmokat, tevét, elefántot akar és van is egy csomó miniállatkert, ahol mint egy cirkuszban, ömlesztve meg is kapja ezeket. Ebben a versenyben pedig nyilván nem annyira egyszerű "csak" az erdő állataival helyt állni. Szóval bravó, Vadaspark.

dsc04101.JPG

A Budakeszi Vadaspark állatai

A kisebb ragadozók találhatók a bejárat körül: a mosómedve, róka, nyest, görény, vadmacska, a hiúz, a nagyobbakhoz az őzekhez, a szarvasokhoz, a vaddisznókhoz, muflonhoz már sétálni kell. Vannak igazi nagyvadak is: barnamedvék és farkasok, de bármilyen fura, nekem a madarak miatt marad emlékezetes a Vadaspark. A pár perces videóból kiderül, hogy miért:).

/Ha tetszett a cikk, további utazási tippekért kövess a facebookon és az instagramon is./ 

A bejegyzés trackback címe:

https://turista-szalami.blog.hu/api/trackback/id/tr1412458243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása