Így született tegnap a szivárvány a Tihanyi Apátság felett
2017. június 11. írta: Gyetván Csaba

Így született tegnap a szivárvány a Tihanyi Apátság felett

A Tihanyi Apátság már önmagában is eléggé mutatós, megspékelve egy kis szivárvánnyal, Balatonnal, extra fényekkel-felhőkkel, méginkább az.

fullsizerender_30.jpg

Az Apáti-hegyen voltam tegnap éppen, mikor a távolban kialakult a nagy csetepaté, dörgött, villámlott és hatalmas kék felhők gyülekeztek. Nyilván volt jó nagy eső is, miután pedig kisütött a Nap, megjelent a szivárvány is. Ráadásul percekig tartotta magát, így nyugodtan fel tudtam venni.

"Az a legjobb fényképező, ami éppen ott van nálad."

- ez minden telefonos-fotózással foglalkozó blog tételmondata és ismét beigazolódott, hogy van benne valami. Egy szivárványra ugyanis nem lehet felkészülni, így hiába lett volna otthon, vagy akár egy táskában nálam profi gép, mire kikeresem a megfelelő optikát, beállítgatom az értékeket, valószínűleg eltűnik a szivárvány.

Úgyhogy a felvétel egy telefonnal készült (Iphone 7, de igazából lényegtelen) és ahhoz képest még egész szépen visszaadja a látványt, pláne zenével hangulatos. Itt az egy perces videó: 

/Ha tetszett a poszt, továbbiutazási tippekért kövess a facebookon és az instagramon is./

A bejegyzés trackback címe:

https://turista-szalami.blog.hu/api/trackback/id/tr9812585195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása