Gólya négyezerért - "búcsúzik" a majális
2017. május 02. írta: Gyetván Csaba

Gólya négyezerért - "búcsúzik" a majális

Tegnap, május elsején Komáromban volt dolgom és hosszú idő után belecsöppentem egy igazi, hamisítatlan majálisba. Ez pedig annyira megihletett, hogy össze is dobtam egy videót.

fullsizerender_4.jpg

De mi köze ennek egy utazós bloghoz?

Elsőre nyilván nem sok, de ha úgy vesszük, hogy a magyar szabadidő-eltöltési kultúra fontos része a "majálisozás", akkor nem is annyira rendhagyó a téma.

Mert május elsejéhez szerintem eleve nagyjából mindenkinek jó élményei fűződnek: általában jó az idő, nem kell dolgozni, éled a természet.

De akár még tovább is mehetünk ennél: mivel a  téli hónapok után ilyenkor megy ki először nagyobb tömeg a szabadba drágán snassz ételeket enni és zenét hallgatni, azt is mondhatjuk, hogy a majálisok indítják be az immár szeptemberig tartó nagy fesztiválszezont.

Gyerekkorom első majálisain egyébként úgy rémlik a sörön, a virslin és a lufin kívül még nem nagyon volt más, később aztán megjelentek a körhinták, a dodzsemek, a műanyag lézerkardok és egyre inkább kezdett elmosódni a határ egy sima búcsú és egy majális között. Kapóra jött tehát tegnap Komárom, mert feltérképezhettem, hol tart ma az ügy. Íme a TOP 10 nélkülözhetetlen majális kellék:)

update: Komáromban egyébként nem szimplán egy majális zalik május elején, hanem ilyenkor tartják a "Komáromi Napokat" is, amire idén már 26. alkalommal került sor.

A bejegyzés trackback címe:

https://turista-szalami.blog.hu/api/trackback/id/tr7812473353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása